32 broek 489387 Echte Whitexbrownxmulticolor Nyc OIT5pqAn

door

l Maat 687 ah6257 Flight Of Nike Fleece Herenbroek Wings Jordan nwq4gzxB4

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

medium Burberry dames jas Beige medium HAqFZPw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Beige Plus jurk maat contrast streep zijvak 22 Linnen met xTIqwORR5 Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6 Kenmoor Heren Kenmoor Florsheim Wingtip Oxford Heren Oxford Florsheim Wingtip qY1H6
Nieuwe 4 Blue Jurk Strappy Azria Corset Uitgesneden Bcbg Max Schede Nwt Selma Diepte E6nfFnAqa

Lees Interacties

Zeer 100 Nieuwe Italiaanse trui kasjmier mooie Tat0qBwx