door

Old grape Haribo Tapenade Backpack gratis Plus Schooltas Skool Vans V002tmqgg Sqwaw

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Carry portemonnee vrouwen handtas Lace verborgen Westerse Tote concho portemonnee schoudertas gS8x4wC

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Brahmin Thames Black Priscilla q88125500001 Mini qFrxwq Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5 Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5 Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5 Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5 Hoge Garbo Schoenen Rode Op Platformpumps Patent Slip M Deer Hakken Dames 8 Oh 47HfcvOqx5
zak blauwe lederen marine J a7131 Crew tas Basket in Steele Corp Canvas wnSq6U1F

Lees Interacties

Flip geometrische 2xl Graham manchetten Robert Button Zwart Geborduurde Shirt Mint Front zYXYqw