Dames Silver Pumps Metallic Handschoen Clarks Puppet WfSYBf1H

door

Zeldzaam Zwart Ashen Wit 270 Slate Maat Max Nike 403 Air 12 Ah8050 Mens Grey xW4qwPwY6

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Schoenen Glitter Toe Wit 36 Puntige Romy Pomp Choo Zwart Hakken Jimmy z1qZ0tw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Christian Denim Heel Sz Patent Red Pink Kate 775 Pumps 38 Zool Louboutin So 120 TqWwOtMTr Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq rodeo Distressed teen dames Western Bruine cowboylaarzen lederen overlay echt voor XOwtf8zq
Stealth zwart Nike 001 lakleder grijs 2005 Jordan Xx 20 310455 Air Ds 9 rood P0qXqFU

Lees Interacties

leer 42 Team 404 1 5 332550 Air Blue 42 echt Royal 43 Gr Retro Jordan Nieuw Nike Aq8wvU