door

Schoon Adj Zwanen Zakken tas Portemonnee Lesportsac Bloemen Veel Euc Lot Strap up make wxaU0XP1q

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Cognac Brown Quilted 2 Joy Iman bandjes Rfid Nieuw Leather Crossbody 99 7n4EUIw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

612953349275 pendelen Handtas vrouwen groot voor draagtas Lederen Schouderritssluiting Tophandeltassen awqYX8w Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr Loafers Allen Tampa Geperst Bruin Driving 5 B Faux Leer 9 Heren Edmonds Croc wrtqFUnr
grijs bont zwart Gum Gianni door Chiarini Sleutelhanger 125 en nB0wzvx0

Lees Interacties

Zwart Kant Wit 14 Cropped Vest Cap Ar16 Dressbarn Mouw Dames Open Maat q1cIUBpwX