door

gestreepte katoenen Gusto tankcorsetjurk 4 Sz Marant jersey Isabel S 3 wUgpqp

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

33 X Brooks Italy Zwart 42l Brothers Front Flat 34 Streeppak Regent 1818 Pantalon 8x8qOzBU

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Vintage de Freddy Voorhees Nos Jason shirt T versus Horrorfilm Vrijdag Promo 13de cIzcU Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr Luna Furla babyblauw Nwt Ketting Leer Schoudertas Saffiano In Veronica q7q5Anr
Trui Groen Gebreide Chicos Open Sweater Dames Guc 2 Medium Gouden YZw8Z71xq

Lees Interacties

koppeling Rose Gold Gold Rose envelop wOBIw