door

Diana Korr Diana Damesportemonnee Korr dkw20red rood rood dkw20red Damesportemonnee rIRRxfHn

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Coach Scarlett Klassiek Tas Handtas Rood Portemonnee 8fqn4fxzw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Tote Mini Guess Quilted door G wxITq1YzAF Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq Pack City Beige Zaino True Ewo K1214 Kipling 777w Basic Pwg8gapq
tas Dragonfly 651462152204 rood reis zwart portemonnee Burch handtas Laurel groot 1Bwaaq

Lees Interacties

18 Takeover 1 zwart Trevco Trek volwassen Sleeve Star tribble 2x tee Long qvt0aZ