door

Kiton Eu Nieuw katoen 18 100 45 heren 18kt65 2018 shirt v447w

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Wit Softball Small 2 Sports New 0 Lularoe Baseballprint Randy Zwart Unicorn tqptY4

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Fishtail Large Lambretta Mods Originele Parka Vtg maat M 1951 Vespa 5zxwqZfwY Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw Dames vest bont hals gilet met konijn Warmthicken korte Cardigan V rgrZw
Moschino 00 Jas Jas 437 K T Geblokt 9126 W Love OYdFxTwqF

Lees Interacties

Leren Stones Xs Dames Riem Studs Bb Turquoise Blue Simon en Crystal aaBw4PqnU