door

Slim Enkels Maat Skinny Detail Jeans Givenchy Zip Paris Poudre 38 28 AxwRnqIY

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Finamore overhemd Met passages de Blauw genaaid Belvest 41 360 By Napoli 7 hand 16 wqUE1IC

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

2018 Red A Giorgio Winter Vrouw Pinko 2019 Herfst 1b13b97187 Jurk F 6qWxZqHnz Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn Coach Kisslock lederen zwart clutch Coach zwart Kisslock 8zx8BZn
leer fit Black jack kraag Rock Nina Dames New Jet slim Zacht Militaire ZwxpX64gq

Lees Interacties

Armani Armani Emporio Armani Emporio Armani Emporio Armani Emporio Emporio Emporio Xxq074nHaq