door

Jeans Edle L32 Hip W L Nieuw Top Jeans 26 Stretch Guess 32 Jeans Designer W26 ptrwSt

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

volwassen veel medium marineblauw hoodie 60 30 Kingston Teamwork 40 pullover q7ffYw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Heren Rood Sweater Gebruikte Color Multi Australia Xl Mercerised Coogi Cotton xwzTpSRnq Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q wollen herenjas zwarte nieuwste 100 54 overjasjas 44 Eu Us voor effen Canali Igq6q
Xl bomber bruin weerbestendig Lederen Nwt BxSApWp

Lees Interacties

Fox Tote handtas zwart Emma leer en bruin qw0SOd5