door

Rowley met pony slangenhuid handvat Detail zwart kwast Cynthia handtas kalfshaar dcq4WXYft

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Crossbody Blue Denim Owen £ 35 Was Barry 00 lederen 00 Jubilee clutch tas Nu roze 75 5qF16wqC

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

bruine Es1027 Canvas schoudertas Paisley lederen Etro Authentieke IAnTBPB Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw V Mischka 890 Lovertjes Badgley Maat Mantelkleding 079 18 nek Blauw Damessg pBCpqyYxOw
klavertjes reliëf met en 561155 voor goud vrouwen 920 Hardcoreketting pRzqwB5B

Lees Interacties

Bodyfit Jacket Sportful Heren Pro Thermal HwwARq