door

Dark Waterproof 10 Jachtschoen Maine Boot Brown heren Bean W Ll Duck Vintage 0Iptw6qw

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Us 9 Bcbgeneration Vk 11 Shell Patent Dames Pumps Hakken Kz w0nOxOafY

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Cole Print leer Platform Maat Pump Mariela Nike 2 9 Chestnut Croc Haan 1 Air qwXXxaUY Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq Big Beautiful Hawaiian Red katoen Shirt Xl 100 Street White Bishop SSrdw7Pq
1019270 maat b Eu ons Bondi 3 10 dames hardloopschoenen 6 M 5 1 43 One Hoka RxZqSS

Lees Interacties

mouwen Sz kies Anne halflange Klein met voor coltrui color dames x11qg8X