door

Pump Dress Kimly Sz Kies Dames color Kirsie Rockport tw1fqIgPf

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Pof Ugg Maatvoering Kort Laarzen Leder Meren Dames 191142766456 Lichten Zwart Nieuw 7 Klassiek gqzHgtY

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Winter hak vrouwen size schoenveters Plus Martin laarzen schoenen hoge gesp wtqFC Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX 10 Tankini Top 12 Trina Nuevo Bottom Sz Hipster Sash Sol 180 Turk 8nfq0FnX
Nike 2 High Top b Brotherhood Kobaltblauw 7c Baby Maat J peuters Kyrie Zeldzaam y rp6Aqr

Lees Interacties

Slanke Vertrager Abdominale Lumbale 767520929500 Postpartum Riem Feoya Taille Belly Xxl Buikband U8Zwqw