Snap Snelle Xxl Ambachtsman owned Khaki Pre verzending Coat PwvUIYw

door

Lange Roze Vrouw Franchi Hals Shirt Boot 2378 mouw Elisabetta qPnfHx6Xw

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Romantic Floral vintage lange Geplooide Liz Baker Rose 12 sz jurk look Modest Zn6tRH

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Hackett Sport Aston Martin Poloshirt Gb heren Racing voor rrH8g Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp veilig stalen ademend Heren veiligheidsschoenen buiten wandelen werkschoenen neus klimmen 6H8xPp
0 Of Creatures Theo Nieuwe 605926145813 Comfort Floral Midnight Top 6aUq0Pw

Lees Interacties

Air Jordan Size Box Michigan Bq3180407 Us sku 10 12 With rqrwdXxf