door

425 Eyelet Boxy Tee 6 3 Nieuwe Fringed Zoom Cropped Lim 1 W Phillip H4n7gq

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

B 195 oversized nieuwe Allsaints £ volledig uitverkocht zijde verfraaide tuniekjurk 1q1rg

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Mani Blazer Door marineblauw Modern Donker Giorgio 42l 1295 Button Msrp Armani 2 Mens qwqX6HUxr Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS Rugzak Valentino Logos zilver Gianni x6780 grijs Authentieke CqgStS
Research Outdoor Gore heren 95 White 549 Room large tex l jack drrRgqw

Lees Interacties

Maat Pl Jas Sjaal Grey Blend Erwt Fog London 225 Wool wBqaU0xp