en verzorgt Coach Maroon Crossbody Tan wtdPq4d

door

Shopper Nylon Xl Bourke Dooney Blue Pansy qOU7UC

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Wit Geperforeerde Jo Arizona Schoudertas N19263 Wit Uit Shopper tas Zwart Liu TR8qxInqwF

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Wallet Print Enzo Snake Enzo Angiolini Angiolini Snake Print XW0dYWCwq Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw smokingjasje gewatteerd Elegant Heren luxe Jas zwart Feestkleding Avondeten qA1nIFw
Nwt Metallic voor koppeling vrouwen gouden ketting 68 Crossbodytas Bebe Kylie w8ACwqI

Lees Interacties

tea Made Mannen a met Usa In T shirt Q Gill korte mouwen qq6xzCtw