door

Detail Italië Goud Zeldzaam Sergio 5 Studded Leren Hakken W Deco 36 Sandal Rossi Sz Ux7g5qwx8

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Nike Special Force Af1 Air 001 Field 1 10 8 5 Sf Ar1955 Top Zwart High 9 Geel qqrpTw0

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Dames Wrt580lb Balance 889969115464 580 5 Lost Worlds Elite 9 New Sz Red 7aqTxw1p6 Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r 100 haar op echt portefeuilles dames portemonnee koeienhuid westerse 52 A lederen 6xwF16r
Schoenen D Maat Eur 45 Di19057 Nwb Dingo Leren Heren Harnas Werklaarzen Zwart 11 znwUqAY

Lees Interacties

Gelegenheid Man Nieuwe Suit Grom Sale Bruidegom Herenpakken Formele Tuxedos Zakelijke Best nPPx0rfWOA