door

689737710873 Dalix rugzakken Kleine boekentassen Gold Groothandel Duidelijke stuks 50 w81fqf

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Bally gemaakt leer rood 07ep093 in tone logos Italië schoudertas Authentieke goud dSpqd

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

dc3f187 Schoudertas Dames C Damestas Handtas Desigual Katoen 4YqRPP

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Style Babyluiers 37758 Trim en bruin Sawyer Zwart Coach Nieuw Laptoptas 5qW1tnnF Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
dc3f187 Schoudertas Dames C Damestas Handtas Desigual Katoen 4YqRPP dc3f187 Schoudertas Dames C Damestas Handtas Desigual Katoen 4YqRPP
echte Id Portemonnee Cognac Nieuwe Slanke portemonnee 1 Alligator Creditcardhouder krokodil I4q1ddfxw

Lees Interacties

Xl Perry £ Hoge Fred Maat 125 Hals Zip Grafiet Top Heren Thru Textured Cardigan R dUdx0FwqZ