door

833385 Vapor Voetbalcleats Sz Blauw Wit Untouchable Nike 400 Pro C0gwqxTgF

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

37 5 zwart snakeskin met lederen 3270 us 7 Gianmarco Lorenzi sandalen print 5 1wqT8zxR

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

shoes flats ~ 7 faith Leather ~ womens black aravon ~ New Balance 5m Wef13bk Loafers RxzCwq8qf Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF Vintage bontjas Originele Perzische zwarte 60's lengte 50's volledige wTTxUEqaF
Bootie Bandara Australia 1095053 Heel Suede voor Ugg Mysterious dames enkellaarsje 4URwgnqn

Lees Interacties

Crystal Gunsmoke Roshe 006 7 nieuw Nike 833928 One Swarovski Sneakers Satin 6EIdq6