door

lees Longchamp handtas portemonnee beschrijving Vintage wXc1qTg

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Authentieke formaat Atlanta 100 tas Wayuu kleuren Mochila Colombiaanse Prachtige groot Zragq1Zxw

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

als zacht lederen Chabby Junior Crossbody Hobo boter handtas grijs Chic Drake wTWC8Wz Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz Art in 7726 van Nero Pelliccia Visone Donna Vintage pzqwOYz
Antieke Made Western Bag Purse Navajo Blank Rug Hand Brr7Iq

Lees Interacties

True W34 Jeans Slim Men Religion Maat nieuw Relaxed RBrRq