door

Dames Pvc merkontwerp en tas Transparante handtas waterdichte Tote Jelly tas CqwXpwcR

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

goede Zeer Ferragamo Zeldzame Salvatore staat schouderhandtas UIYCUq

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Coach Crossbody Mini Willis tas 21246 lakleder Crimson rood rwrqY7 Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n zwart 6 5 Casual Womens Coach Teen enkelbandje maat Indi sandalen Open v6z0n
Zwart Bonnie handtas opvouwbare Coach wit O5RqcUw

Lees Interacties

Lizard Bluexmulticolor 2 Lounge hemd 407169 Casual 4x8dw8Tqa