door

hak holle sandalen Enkelband Geometrische Zomer dames Toe Peep IUnTHx

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

06 5 Bordo Bordo Dames 7 Canada Martino Winterboot 7 Penelope 144706 771675949733 US Sw6zqY

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

werk Bruin Mens lederen geveld enkellaarzen Icon iconisch 12 M Veter Timberland qfx6nSUT Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7 Plus grootte Puntige gesp Strap Pu lederen Wig Knight Punk teen Womens hak schoenen w4Pqq7
lovertjes schoenen 5 ballerina maat goud Damesschoentje Tod's 8 BSFEzBxw

Lees Interacties

Sz Kies Columbia Jacket Hooded Dualistic color voor Ii 1wZzqUZ7Y