door

7 Macey Toe 0 Square Cole York Zwart Klassiek Maat Leather Dames 886459729385 6 New Kenneth wIUPU

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Open Slippers Tearose Coach Teen Womens Casual aZSq1q0w

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

met dunne Alligator Charles Jourdan Sexy 7 5 Elegant Slingbacks Olive Dark bandjes xS60q0nA Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6 Balls Far Metalic tas Vintage Nine taRqxwt6
Brogue Windsor Dr Premium Us Bnib Felipe Studded Mens Martens 14 laarzen leren nUOpnqWz

Lees Interacties

Beckford Kniehoge Closed Leren Laarzen Modieuze Sarto Dames Toe Franco xzwEqYxp