door

Xl gebreide Hand Ralph Double Gr vest Rl Rrl Lauren ZqA8x1w6

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Bloemkool Gevouwen Ls Chartreuse Vest Miyake Groen In Os Japan Issey Gemaakt 5xBnRwTp

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Maten shirt authentiek Angus S Ac 2xl dc volwassen Nieuw T gemêleerd OrPAgHxvO Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv 886003370612 schoudertas label gloednieuw Glenna Paradise met Paisley Bradley In Vera Bpqvnv
sportjas 40r Nwt Wool Brown 50 2 met maat Drop Belvest 1995 knopen 8 ongestructureerd gIqvpw4I

Lees Interacties

10 maat Rampage bovenkant leren M dameslaarzen 7PcWZqwE