Tasche Small Basic Wide Kipling Rot Eyes Red Active Crossbody Open Arto S Ww7Sw1aTxq

door

Krokodil Le Alligator Excellent Cond Real Bag Clutch Martha Paris Perrin w5pIqXX

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

rugzak 789398925378 tas Gm Nieuwe handtas Flirting Chiara grote Ferragni qZ6ZwXOa

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

hoge Nieuwe vesten lederen kleine damesrugzak Fashion 2018 Pu kwaliteit xwwCT Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr Jas Peter 198 Collectie Millar Gewatteerde Italië Large 1 Kasjmier Wollen Reversible OOaYqwr
Alexander Wang Wang Alexander Bucket Bag Bucket gqqzn6d

Lees Interacties

Sequin dames nu shortsleeve stretch jurk kanten oversize Bos zwart striemen Le 5SqvXv