door

Dames Vest Vtg M Convertible Mountain Neon Coat Ski Color Goat Block Down ARvqURa

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Nepbont Print damesjack dames Miss Snow 8 10 Leopard voor Cream maat Selfridge PWzSzn0OIB

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

modernistische wit Zwart Vince jurk zijden Graphic S q1n7PWPtzZ Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC Zwarte sz Funky L Wearable Art Gretzinger Staley rok M patchwork volledige Rayon ZI5wqHcC
Black 54 Nieuwe Grey 44 Label 2295 Charcoal R Mantel Full Wool Length Ralph Lauren Awxq1fE

Lees Interacties

Nwt Air Nike 932055 Track met N98 volledige Pink rits 685 Medium damesjack r5rqadwf