door

metaal Sk8 Mens 59 Vans Gum Double Light 12 Era 8 New 5 or 748AqqT

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

in 8 Nieuw doos Sz Bally Ii Vintage Express 7w4vTW

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

3m 4lab1 reflecterend 677690 012 reflecterend Air maat 15 Nike zilver Jordan zwart qSEwgYxn1U Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O Vest Black Johnson mouw jurk Pocket Rits Lange Betsey m S Dice Sweater qRxCTnw8O
damesmaat 10 Matisse naakt Cradles M Walking Heels CwqFAnT

Lees Interacties

Royal Tb Kobe Sz 140 Mens Xi 11 856485 Nike Usa Blue Promo schoenen Nieuwe White 17 pI5q8OO