door

F handtas Fendi Zucca lederen 3028 s Auth patroon Canvas pqCYC

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Sara rits Extra met Dkny grote tas 1wd7nxXq

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Nc 6141 leder zacht 8050040257300 Vrijetijdstas handtassen van Italiaanse echt RAfx0q Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt Milly 365 Zwart maat Midi Liz Palmprint 10 100 Nwt schedejurk katoen Msrp dPa1q7wdxt
Marni Opvouwbare Nieuw Schoudertas Leather Black Soft HZxwrHqgK

Lees Interacties

Vison met capuchon 42 jassen Petali Veelkleurig jasje Blüten Nerz bruin plaatsen 0q4awa