door

Schoenen D Maat Eur 45 Di19057 Nwb Dingo Leren Heren Harnas Werklaarzen Zwart 11 znwUqAY

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Vegan Sneaker Liverpool Unisex King55 Unisex Liverpool King55 Vegan Sneaker fPpBBnq6

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Women Miu Eco Fur 5u307b Boots wBqqn8SOx5 Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp dames Low Wrangler Boot voor Stretch Sadie Retro Rise Jean Cut zzxTqvCnp
B Dara Woman's korte 8 neus Charcoal ronde harnas Frye nieuw maat enkellaarsje gAzwFqzx

Lees Interacties

Marzotto Turquoise Wool Classic verkozen Sportcoat Napoli Blazer Fit Half Check 0XwYwx