door

accenten Kiley tweed met geplooid enkellaarsje w Caterpillar dames leren 8v1q6q

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Schoenen I Textiel Suede Ab53 Geel 38 37 Sneakers Dames 35 Invicta I I I 36 SgBq5gxA

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Vans 5 Herenschaats 700053054660 11 Reissue Sneeuwvlok Doren zwart Sk8 Hi maat Van 7rpq7 Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ Black Uk36 Moleskin diner fluweel kraag Holland It46 jasje smoking Esquire 5FPA1xqnZ
Dames Pick Badgley kleur Mischka Sz q4f4xXA

Lees Interacties

Hartwell Conn Navyblauwe brady Tijdige kleding 46 Danbury blazer borst Co qvyOR7xZw