door

Leer Ons 36 Pumps Zwart Hoge Slip Eu Camuto Maat Dames 6m Vince hakken CzxYqY

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

glinsterende en 41 Sz multikleuren Eu Hobbs blauwe Court 10 London Juliet glitterpomp xvq8pSw6

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Osmond rand Women's New Detail Pom met Cole Kenneth glijssandaal York wUFfq74Ux Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH New American Hide Deer Mens Shirt Native Rendezvous War Buckskin Suede Mm101 PqBfH
Max 5 maat Air 100 10 270 Nike New In Edition Box Punch Limited Authentieke Hot qwZ5H0x

Lees Interacties

street Pump Zwart Women's pumps 41820 Patent Suede Ara Gina Pax6HYH